Aktualitások Magunkról Szezonális Akció Elérhetőség Galéria

GYÜMÖLCSFÁK

Körte

    Bocs kobakja

Bocs kobakja

 

Érési ideje:szeptember közepe Termesztési aránya Magyarországon a legnagyobb. Szeptember közepén szedhető tartós tárolásra, amikor elérte a fajtára jellemző minőségi jegyeket. A gyümölcs mérete nagy vagy igen nagy (180-280gr.). A gyümölcs teljes felülete rozsdamázzal fedett. Héja közepes vastagságú, száraz. Kevésbé érzékeny, jól bírja a szállítást, ezért a kereskedők szívesen fogadják. Húsa fehéressárga, olvadó. Fája közepes vagy annál gyengébb növekedési erélyű. Igen ritka koronát nevel. Középkésőn fordul termőre, utánna viszont rendszeresen és bőven terem.


 

    Vilmos-körte

Vilmos-körte

 

Érési ideje augusztus vége, szeptember eleje. A világon a legelterjedtebb körtefajta. Hazánkban a 'Bosc kobak' után a legnagyobb arányban termesztik. Tárolótól függően 1-3 hónapig is eltartható. Gyümölcse nagy 160-220gr.-os. Gyümölcshéja éretten szép sárga, napos oldalon enyhén pirosas színeződésű, vékony. Húsa fehér, olvadó, bőlevű, illatos, édes-savanykás ízű, muskotályos zamatú. Feldolgozás során szép világos marad a gyümölcshús színe. Fája közepes növekedési erélyű, közepesen sűrű koronát nevel. Korán termőre fordúl, évente rendszeresen terem. Fagytűrő képessége jó!


 

    Clap kedveltje

Clap kedveltje

 

Érési ideje: augusztus eleje Augusztus első hetére érik be - október-november hónapig tárolható. Gyümölcsének tömege 180-220gr. Szabályos körte alakú. Gyümölcshéja éretten szalmasárga, napos oldalon közel felében pirossal fedett. Húsa fehér színű, olvadó, bőlevű, illatos. Elsősorban friss fogyasztásra való, de szép fehér húsa miatt feldolgozásra is kiválóan alkalmas.


 

    Hardenpont téli vajkörte

Hardenpont téli vajkörte

 

Hardenpont téli vajkörte Az egész világon ismerik, de aránya a termesztésben Magyarországon a legnagyobb. Tartós tárolásra október elején szedhető, februárig, márciusig tárolható. Gyümölcse nagy 180-220gr.-os széles körte alakú. Húsa fehér, olvadó, bőlevű, magház körűl gyengén kövecsesedik.Gyümölcsei sokoldalúan felhasználhatók, decembertől frissen fogyasztható. Középerős növekedésű fája aránylag gyoran termőre fordul - és bőven terem.


 

    Packham's triumph - körte

Packham's triumph - körte

 

Tartós, kimondottan alkalmas tárolásra! Optimális szedési ideje szeptember vége. Gyümölcs általában nagy vagy igennagy 200 - 270 gr. Húsa fehér, olvadó - igazi vajkörte, gyakorlatilag kősejtmentes! Középkorán fordul termőre. Kiegyenlítetten és bőven terem. Porzói: Vilmos, Conference, Guyot Gyula


 

    Ilonka - körte

Ilonka - körte

 

Augusztus végén szedhető és rövod ideig tárolható fajta. Gyümölcs középnagy alakja változó. Héja vékony, húsa olvadó, fűszeres. Erős növekedésű - Edzett egészséges fajta. korán termőre fordul. Porzófajtái: Vilmos, Hardenpont


 

    Nemes-krasszán - körte

Nemes-krasszán - körte

 

Október közepén szedhető. Nagy vagy igennagy gyümölcseit! (220-230 gr.) Húsa olvadó, bőlevű...inkább savas mint édes. Közepesnél gyengébb növekedésű. Korán virágzik.Középkorán fordul termőre. Porzófajták:Hardy Vajkörte, Téli esperes, Packman's Triumph,


 

    Hardy - vajkörte

Hardy - vajkörte

 

Augusztus végén, szeptember elején szedhető és 1-2 hónapig tárolható. Középnagy, néha nagyobb termései általában egyik oldalán hízottabb. Húsa zöldes fehér, olvadó, belevű, kellemes, savas, fűszeres. Fája igen erős növekedésű, sűrű merev ágvesszőkkel. Aránylag későn fordul termőre, de jó termőképességű. Porzófajtái: Vilmos, Nemes Krasszán, Serres Olivér


 

- - :: || :: - -

 

- :: Cédrus Kertészeti Üzletház :: -

 - :: 8200, Veszprém, Almádi út 46. :: -

- :: Telefon: +36 (88) 567-780 :: Fax: +36 (88) 567-781 :: Info-Mobil: +36 (30) 8676 794 :: -

- :: Web: www.cedruskertaruhaz.hu ::
- :: E-mail: cedruskerteszet@invitel.hu

- :: NYITVA TARTÁS :: -  
- :: Hétfőtől - Péntekig: 8 - 17 óráig :: Szombat: 8 - 14 óráig
- :: Oldalainkon megjelenő kínálatunk készletfüggő - elképzelhető, hogy az adott időpontban éppen nincs készleten
      - előzetesen....
KÉRJÜK, ÉRDEKLŐDJÖN ELÉRHETŐSÉGEINKEN!

- :: WEB Mester és a fotó: Kis Ferenc ...Infoline E-mail: kepesoldalak@gmail.com :: - 

 

Counter: