Aktualitások Magunkról Szezonális Akció Elérhetőség Galéria

EGYNYÁRI NÖVÉNYEK

Muskátlik

    Álló muskátli

Álló muskátli

 
Kiültetni lehet balkonládába , növénytartókba , kőedényekbe , egyes fajok alkalmasak ágyásba való kiültetésre is .
Szárazságtűrő növény , nyáron kiültetve a tűző napot is jól viseli .
Ültetéskor , átültetéskor használjunk laza szerkezetű tőzeges földkeveréket . Tápoldatozzuk heti rendszerességgel növényeinket , lehetőleg kifejezetten muskátli táppal !
Az elnyílott virágokat érdemes leszedni , mert gazdagabban virágzik utána , valamint a lehulló szirmok nem rondítják a lombozatot .
 

    Félfutó nagyvirágú muskátli - Red

Félfutó nagyvirágú muskátli - Red

Pelargonium zonate

 
Napos meleg fekvést igényel, ezért szereti a déli, délnyugati illetve a délkeleti fekvésű helyeket. A kerti muskátli vízigénye valamivel kisebb, mint a futómuskátlié, ezért még nyáron is elég naponta egyszer megöntözni. A talajra nem különösebben érzékeny, de érdemes kimondottan a számára készült földkeverékekbe ültetni a gazdag virágzás érdekében. A kerti muskátli akárcsak a futómuskátli a nyár folyamán folyamatosan hozza virágait. Az elnyílt virágokat mindig távolítsuk el, így a növény nem a termés érlelésére, hanem újabb virágok kifejlesztésére fordítja energiáit. Az elszáradt vagy sárga leveleket törjük ki, ezáltal csökkentjük a betegségek kialakulásának esélyét. Mivel nem fagytűrő, ezért a fagyok közeledtével hűvös, világos helyre kell vinni, ahol károsodás nélkül telelhet át.
 

    Muskátlik - széles választékban

Muskátlik - széles választékban

 
Napos meleg fekvést igényel, ezért szereti a déli, délnyugati illetve a délkeleti fekvésű helyeket. A kerti muskátli vízigénye valamivel kisebb, mint a futómuskátlié, ezért még nyáron is elég naponta egyszer megöntözni. A talajra nem különösebben érzékeny, de érdemes kimondottan a számára készült földkeverékekbe ültetni a gazdag virágzás érdekében. A kerti muskátli akárcsak a futómuskátli a nyár folyamán folyamatosan hozza virágait. Az elnyílt virágokat mindig távolítsuk el, így a növény nem a termés érlelésére, hanem újabb virágok kifejlesztésére fordítja energiáit.  Mivel nem fagytűrő, ezért a fagyok közeledtével hűvös, világos helyre kell vinni, ahol károsodás nélkül telelhet át.
 

    Angol muskátlik

Angol muskátlik

Pelargonium grandiflorum

 
Félárnyékos, szélvédett helyet igényel, mivel az eső és a tűző napsütés megviselheti. Bőségesen kell öntözni, de arra figyeljünk, hogy ne álljon alatta a víz. Ha gondosan leszedjük róla az elnyílt virágokat, akkor rendszerint egy gyengébb utóvirágzásra még számíthatunk. Fagyérzékeny növény, télen világos hűvös helyen kell teleltetni, és ilyenkor kevesebb öntözéssel is beéri.
 

    Nagyvirágú muskátlik

Nagyvirágú muskátlik

 
Megszámlálhatatlan nagyméretű (néha 8 cm átmérővel) virágai teszik kedveltté.
Tápoldatozást, locsolást igényel!
Ha gondosan leszedjük róla az elnyílt virágokat, akkor rendszerint egy gyengébb utó-virágzásra folyamatosan számíthatunk. Fagyérzékeny növény, télen világos hűvös helyen kell teleltetni kevesebb öntözéssel!
 

    Citom illatú muskátli

Citom illatú muskátli

Pelargonium crispum

 
A fagyok után ültethetjük akár szabadföldbe is, de akkor az illatát kevésbé élvezhetjük. Cserépbe ültetve tegyük olyan helyre, ahol sok fényt kap. Virágzási időszakban rendszeresen öntözzük, de mindig hagyjuk, hogy a földje kiszáradjon. Inkább alulról öntözzük, 10 naponta tápoldatozzuk! A fagyok közeledtével vigyük hűvös világos helyre. Télen lényegesen kevesebb öntözést igényel.
 

- - :: || :: - -

 

- :: Cédrus Kertészeti Üzletház :: -

 - :: 8200, Veszprém, Almádi út 46. :: -

- :: Telefon: +36 (88) 567-780 :: Fax: +36 (88) 567-781 :: Info-Mobil: +36 (30) 8676 794 :: -

- :: Web: www.cedruskertaruhaz.hu ::
- :: E-mail: cedruskerteszet@invitel.hu

- :: NYITVA TARTÁS :: -  
- :: Hétfőtől - Péntekig: 8 - 17 óráig :: Szombat: 8 - 14 óráig
- :: Oldalainkon megjelenő kínálatunk készletfüggő - elképzelhető, hogy az adott időpontban éppen nincs készleten
      - előzetesen....
KÉRJÜK, ÉRDEKLŐDJÖN ELÉRHETŐSÉGEINKEN!

- :: WEB Mester és a fotó: Kis Ferenc ...Infoline E-mail: kepesoldalak@gmail.com :: -